Bagt torsk med svampepanade og rødbede-advocado-salat

Bagt torsk med svampepanade og rødbede-advocado-salat

En lækker ret med torsk, svampepanade og en udsøgt salat.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 1 time
  • Koge-/stege-/bagetid: ca. 1 time
  • 600 g torsk i filet (uden skind og ben − sej, lange eller anden hvid torskefisk)
  • Svampepanade:
  • 500 g portebello- (eller mark-)svampe
  • 50 g skalotteløg
  • 25 g smør
  • 4-5 friske timiankviste
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2-3 skiver hvedebrød (uden skorpe)
  • 1 spsk. persille
  • 2-3 spsk. parmesanost
  • salt og friskkværnet peber
  • Pynt:
  • frisk timian
  • Rødbedesalat:
  • 500 g rødbeder
  • 3 modne avocadoer
  • 1 citron
  • 3 spsk. ekstra
  • jomfruolivenolie
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 4-5 forårsløg
  • Tilbehør:
  • evt. brød

  1. Kom rensede svampe i en foodprocessor, og hak dem til ensartet halvgrov konsistens.
  2. Steg finthakkede skalotteløg klare i smør. Tilsæt timianblade og svampe, og steg under omrøring, til saften er fordampet. Tilsæt eddike og små stykker af brød. Lad blandingen trække i ca. 15 min. Tilsæt hakket persille og fintrevet parmesanost, og smag til med salt og peber.
  3. Læg 4 stykker torsk i filet i et ovnfast fad smurt med lidt olie. Fordél svampepanaden i et ca. 1 cm tykt lag oven på hvert stykke fisk.
  4. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min., til fisken lige netop er færdig. Servér den bagte torsk med svampepanade med rødbedesalat med avocado og evt. brød.
  5. Rødbedesalat:
  6. Kog rødbederne i 45-60 min. (afhængigt af størrelsen) i så meget vand, at de netop er dækkede. Stik med en kødnål eller kniv i rødbederne og mærk, om de er møre.
  7. Hæld kogevandet fra, og hæld koldt vand over rødbederne. Skær top og rod af, og gnid eller smut skrællen af. Skær de smuttede rødbeder i stave på størrelse med pomfritter.
  8. Skær avocadoerne i halve, fjern stenene, og skræl avocadoerne. Skær dem ud i både på størrelse med rødbederne. Vend avocadoerne i citronsaft. Bland med olie, og finthakkede persilleblade, og krydr med salt og peber. Vend sammen med afkølede rødbeder og fintsnittede forårsløg.