Bagte kartofler med kyllingeragout
De bagte kartofler fyldes med en lækker stuvning med spinat og champignon, som også smager skønt i tarteletter.
4 personer
Total:1 time 45 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Bagte kartofler:
- 4-8 bagekartofler
- 1 spsk. olivenolie
- evt. 250 g groft salt
Kyllingeragout:
- 300-400 g kyllingebryst
- 1+1 spsk. olivenolie
- 1 løg (eller 2-3 skalotteløg)
- 1-2 fed hvidløg
- 250 g markchampignon
- evt. 30 g tørrede svampe (se tip)
- 2 spsk. hvedemel
- 3 dl hønsebouillon
- 2 dl cremefraiche 38 % (eller piskefløde)
- 250 g frisk spinat
- salt og peber
- evt. revet ost
Sådan gør du:
- Bagte kartofler: Tænd ovnen på 220 grader. Skrub kartoflerne rene, prik dem 5-8 steder med en kødnål, og pensl dem med olivenolie. Læg dem i en bradepande foret med bagepapir, og sæt dem i
- ovnen i ca. 1 time.
- Kyllingeragout: Skær kødet i tynde strimler, og svits dem i en dyb pande med 1 spsk. olie i ca. 2 min. på hver side – det skal blot skifte farve til hvid. Læg kødet på en tallerken.
- Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Rens svampene, og skær dem i skiver.
- Steg løgene bløde og blanke i olivenolie i kyllingepanden, og tilsæt hvidløg og svampe. Steg under omrøring i 5-8 min., og krydr med salt og peber. Rør melet i blandingen, og tilsæt bouillon. Kog under omrøring i mindst 5 min.
- Rør cremefraiche i stuvningen, og tilsæt spinat og kyllingekød. Varm det igennem, og smag til med salt og peber.
- Skær et dybt kryds i hver kartoffel, og tryk dem op. Drys evt. med revet ost, og fyld med kyllingestuvning. Server straks.