Bagte rødbeder med dampet lyssej og hvidløgsskyr

Klimavenlige danske rodfrugter i fin forening med dampet fisk.

4

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 4 spsk rapsolie, neutral
  • 3 spsk balsamisk æbleeddike
  • 3 spsk blåbærsirup – eller anden frugtsirup
  • 50 g blandet spæd salat
  • 600 g lyssej – du kan også bruge kuller eller torsk
  • 2 dl hvede-øl
  • 2½ dl skyr
  • 2 fed hvidløg
  • En håndfuld friske krydderurter
  • 50 g hasselnøddeflager
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skræl rødbederne, og skær dem i grove stykker. Kom dem i et ildfast fad, og vend med rapsolie, æbleeddike, sirup, salt og peber.
  2. Bag rødbederne i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Køl dem af, og bland dem med spæd salat.
  3. Krydr lyssej med salt og peber, og kom den i en gryde med hvedeøl. Damp lyssejen under låg i ca. 5-7 minutter.
  4. Bland skyr med presset hvidløg og finthakkede krydderurter, og smag til med salt og peber.
  5. Rist hasselnøddeflager i 1 spsk. rapsolie på panden, og drys med salt.
  6. Server de bagte rødbeder med dampet lyssej, hvidløgsskyr og saltede hasselnøddeflager.
  7. Prøv også: Bagte rødbeder med feta og krydderurter