Bagte rødbeder med dampet lyssej og hvidløgsskyr
Klimavenlige danske rodfrugter i fin forening med dampet fisk.
4
Total:50 minutter
Ingredienser
- 1 kg rødbeder
- 4 spsk rapsolie, neutral
- 3 spsk balsamisk æbleeddike
- 3 spsk blåbærsirup – eller anden frugtsirup
- 50 g blandet spæd salat
- 600 g lyssej – du kan også bruge kuller eller torsk
- 2 dl hvede-øl
- 2½ dl skyr
- 2 fed hvidløg
- En håndfuld friske krydderurter
- 50 g hasselnøddeflager
- salt og peber
Sådan gør du:
- Skræl rødbederne, og skær dem i grove stykker. Kom dem i et ildfast fad, og vend med rapsolie, æbleeddike, sirup, salt og peber.
- Bag rødbederne i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Køl dem af, og bland dem med spæd salat.
- Krydr lyssej med salt og peber, og kom den i en gryde med hvedeøl. Damp lyssejen under låg i ca. 5-7 minutter.
- Bland skyr med presset hvidløg og finthakkede krydderurter, og smag til med salt og peber.
- Rist hasselnøddeflager i 1 spsk. rapsolie på panden, og drys med salt.
- Server de bagte rødbeder med dampet lyssej, hvidløgsskyr og saltede hasselnøddeflager.
- Prøv også: Bagte rødbeder med feta og krydderurter