Bagte rødbeder med pærer, nødder og peberrod

Bagte rødbeder med pærer, nødder og peberrod

En ægte nordisk salat, der gør sig godt til fisk eller kød.

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 600 g rødbeder
  • 100 g hasselnødder
  • 300 g grøn salat
  • 2 pærer skåret i skiver
  • 50 g peberrod, fintrevet
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike.

Sådan gør du:

  1. Vask rødbederne rene, og læg dem i en bradepande (de skal ikke skrælles). Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. til de blevet bløde.
  2. Bag hasselnødderne i ca. 8 min. ved 200 grader og nulr skallen af med et viskestykke.
  3. Skær de bagte rødbeder i skiver og vend dem med salat, pærer og afskallede nødder. Bland peberrod, olivenolie og eddike sammen og hæld dressingen over salaten.
  4. Servér som tilbehør til stegt fisk eller kød.
  5. Prøv også: Bagte rødbeder med feta og krydderurter