Baguettes med salvie
Disse baguettes med salvie er perfekte som tilbehør på middagsbordet og smager skønt med blødt krydderurtesmør til.
2 stk.
Ingredienser
- 10 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 2 tsk. salt
- 120 g fuldkornshvedemel, gerne durumfuldkornshvedemel
- ca. 450 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00 eller pizzamel
- 16 friske salvieblade
- 2-3 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen igennem, til den er meget smidig.
- Stil dejen til hævning tildækket ca. 3 timer.
- Form 2 lange lidt brede baguettes. Lad dem efterhæve med et rent klæde over ca. 20 min.
- Skær ridser i dejen, og fordel salvieblade i ridserne. Dryp med olivenolie.
- Bag brødene ved 225 gr. i ca. 25 min.
- Server gerne med rørt krydderurtesmør til (se bokstekst).