Baguettes med salvie

Baguettes med salvie

Disse baguettes med salvie er perfekte som tilbehør på middagsbordet og smager skønt med blødt krydderurtesmør til.

2 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 tsk. salt
  • 120 g fuldkornshvedemel, gerne durumfuldkornshvedemel
  • ca. 450 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00 eller pizzamel
  • 16 friske salvieblade
  • 2-3 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen igennem, til den er meget smidig.
  2. Stil dejen til hævning tildækket ca. 3 timer.
  3. Form 2 lange lidt brede baguettes. Lad dem efterhæve med et rent klæde over ca. 20 min.
  4. Skær ridser i dejen, og fordel salvieblade i ridserne. Dryp med olivenolie.
  5. Bag brødene ved 225 gr. i ca. 25 min.
  6. Server gerne med rørt krydderurtesmør til (se bokstekst).

Krydderurtesmør

Rør 150 g blødt smør med 4 spsk. hakkede krydderurter f.eks. persille, purløg og basilikum. Server smørret blødt til friskbagt brød.

Tip:

Brødene på disse sider bliver dryppet med olivenolie i stedet for at pensle med æg eller mælk. Det giver god smag til brødene, og gør dem samtidig dejlig sprøde.