Nemt bananbrød med chokolade og havregryn

Bananbrød med hvid chokolade

Lækkert bananbrød med havregryn, kokos og chokolade. Bananbrødet er en sundere udgave af banankagen - her med masser smag fra kardemomme, ingefær og kokos.

Bananbrød med hvid chokolade

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

(Ca. 12 skiver)

3 modne bananer

75 g smør

2 æg

200 g brun farin

75 g havregryn

75 g hvedemel

50 g kokosmel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kardemomme

1 tsk. stødt ingefær

¼ tsk. flagesalt

50 g valnødder

50 g rosiner

100 g hvid chokolade

1. Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne med en gaffel. Smelt smørret, og afkøl. Pisk æg med brun farin i ca. 10 min.

2. Bland havregryn med mel, kokos, bagepulver, krydderier og salt, og vend melblandingen i æggemassen sammen med smørret.

3. Tilsæt moste bananer, hakkede nødder, rosiner og hakket chokolade.

4. Fordel dejen i en rugbrødsform, ca. 10 x 30 cm foret med bagepapir, og bag brødet nederst i ovnen i ca. 50 min. Mærk efter med en kødnål, om det er bagt. Hænger der dej ved, bages brødet lidt længere tid.

5. Afkøl ca. 10 min. i formen, inden det forsigtigt vendes ud og afkøles på en bagerist.


► SE OGSÅ: Bananmuffins med citronverbena og chiafrø

► SE OGSÅ: Go bananas: Fem søde sager med banan

► SE OGSÅ: Marmoreret banankage