Banan

Go bananas: Fem søde sager med banan

De modne bananer ligger ofte og fylder i frugtskålen – se her, hvordan du forvandler dem til de lækreste kager og desserter.

SNEGLE MED NØDDEREMONCE

Lidt moste bananer giver dejen en ekstra lækker konsistens, og den søde remonce og chokoladen på toppen gør sneglene uimodståelige.

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid (12 stk.)

100 g smør

2 dl mælk

50 g gær

2 spsk. sukker

½ tsk. salt

2 tsk. kardemomme

2 æg

2 bananer

ca. 700 g hvedemel

Nødderemonce:

150 g blødt smør

80 g brun farin

2 tsk. kanel

75 g nødder

1 æggeblomme til pensling

100 g mørk chokolade til pynt

lidt hasselnøddeflager til pynt

KARAMELLISERET BANANASPLIT

Tid: ca. 30 min. (4 pers.)

Kokoscrumble:

30 g hvedemel

20 g havregryn

25 g kokosmel

30 g sukker

40 g smør

4 bananer

75 g lyst rørsukker

100 g mørk chokolade

500 ml vaniljeis

KANELSTEGT BANANTRIFLI

Tid: ca. 20 min. (4 pers.)

4 bananer

50 g sukker

15 g smør

1 tsk. stødt kanel

Vaniljecreme:

1 stang vanilje

2 æggeblommer

3 spsk. sukker

1 spsk. majsstivelse

2 dl mælk

2½ dl piskefløde

8 bastognekiks (kan erstattes af biscotti)

BOURBON BANANMUFFINS

Tid: ca. 30 min. plus bagetid

(ca. 28 stk. i ministørrelse)

Muffins:

3 modne bananer

75 g blødt smør

175 g lyst rørsukker

2 tsk. vaniljesukker

1 æg

170 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

Smørcreme:

200 g blødt smør

100 g flormelis

4 spsk. bourbon whisky

CHOKOLADEDYPPET BANAN

Tid: ca. 15 min. (12-16 stk.)

4 bananer

200 g mørk chokolade

100 g saltede peanuts

12-16 ispinde i træ

► SE OGSÅ: Banankage med saltet karamel
► SE OGSÅ: 
Marmoreret banankage► SE OGSÅ: Bag pølsehorn og bananbrød som eftermiddagssnacks