Go bananas: Fem søde sager med banan
De modne bananer ligger ofte og fylder i frugtskålen – se her, hvordan du forvandler dem til de lækreste kager og desserter.
SNEGLE MED NØDDEREMONCE
Lidt moste bananer giver dejen en ekstra lækker konsistens, og den søde remonce og chokoladen på toppen gør sneglene uimodståelige.
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid (12 stk.)
100 g smør
2 dl mælk
50 g gær
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 tsk. kardemomme
2 æg
2 bananer
ca. 700 g hvedemel
Nødderemonce:
150 g blødt smør
80 g brun farin
2 tsk. kanel
75 g nødder
1 æggeblomme til pensling
100 g mørk chokolade til pynt
lidt hasselnøddeflager til pynt
KARAMELLISERET BANANASPLITTid: ca. 30 min. (4 pers.)
Kokoscrumble:
30 g hvedemel
20 g havregryn
25 g kokosmel
30 g sukker
40 g smør
4 bananer
75 g lyst rørsukker
100 g mørk chokolade
500 ml vaniljeis
KANELSTEGT BANANTRIFLITid: ca. 20 min. (4 pers.)
4 bananer
50 g sukker
15 g smør
1 tsk. stødt kanel
Vaniljecreme:
1 stang vanilje
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2 dl mælk
2½ dl piskefløde
8 bastognekiks (kan erstattes af biscotti)
BOURBON BANANMUFFINSTid: ca. 30 min. plus bagetid
(ca. 28 stk. i ministørrelse)
Muffins:
3 modne bananer
75 g blødt smør
175 g lyst rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
170 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
Smørcreme:
200 g blødt smør
100 g flormelis
4 spsk. bourbon whisky
CHOKOLADEDYPPET BANANTid: ca. 15 min. (12-16 stk.)
4 bananer
200 g mørk chokolade
100 g saltede peanuts
12-16 ispinde i træ
► SE OGSÅ: Banankage med saltet karamel► SE OGSÅ: Marmoreret banankage► SE OGSÅ: Bag pølsehorn og bananbrød som eftermiddagssnacks