Den bedste pesto…
Brug pestoen i den klassiske italienske ret, Pasta alla Genovese, som består af pasta, kartofler og bønner, der er vendt med pesto og serveres med basilikum, parmesan og pinjekerner.
4
Ingredienser
- Pesto:
- 25 g reven parmesan
- 25 g pinjekerner
- 50 g basilikumblade
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- 1 dl olivenolie
- Pasta alla Genovese:
- ½ kg små kartofler
- 250 g grønne bønner
- 300 g fettuccine med fuldkorn
- ⅓ af pesto-opskriften
- ½-1 dl kogevand fra pastaen
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk ristede pinjekerner
- ekstra basilikum
- 25 g friskhøvlet parmesan
Sådan gør du:
- Begynd med pestoen. Kom parmesan, pinjekerner, basilikumblade, hvidløg og salt i en blender eller foodprocessor. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes, til du har en tyk sauce. Kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand. Gryden skal være stor nok til også at rumme bønnerne. De koges med de sidste 4-5 minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Afdryp kartofler og bønner i en sigte, og del evt. større kartofler.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakningen. Gem lidt af kogevandet til saucen, som røres med 1/3 del af pestoen. Vend pastaen med pesto, kartofler og bønner. Smag til med salt og peber. Server retten i dybe, varme tallerkener med pinjekerner, ekstra basilikum og ost.
- Energi pr. person: 540 kcal, fedt 25%, protein 14%, kulhydrat 61%30 kcal, fedt 27%, protein 37%, kulhydrat 36% 30%, protein 26%, kulhydrat 44%