Bedstefars skæg med rabarber
En klassiker, som smager af barndomsminder og af forår.
Bedstefars skæg med rabarber
Tid: ca. 40 min. plus bagetid
(10 pers.)
Annonse
Rabarberkompot:
- 250 g rensede rabarber skåret i små stykker
- 75 g sukker
- korn af 1 stang vanilje
- 2 tsk. friskrevet ingefær
Kagen:
- 175 g smør
- 225 g sukker
- 3 æggeblommer
- 275 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 ¾ dl mælk
"Skægget" (marengsmasse):
- 3 æggehvider
- 175 g sukker
Sådan gør du:
- Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, tilsæt revet ingefær, og afkøl kompotten.
- Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt derefter æggeblommerne én ad gangen.
- Bland mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen sammen med mælken. Rør, til dejen er ensartet. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform, ca. 22 cm Ø, og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere.
- Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil der dannes en fin marengsmasse.
- Fordel rabarberkompot i et jævnt lag på den bagte kage, og top dernæst med marengs. Bag kagen i ovnen i yderligere ca. 15 min., til marengsen er let gylden. Afkøl inden servering.
► SE OGSÅ: Verdens bedste rabarbersnitter
Annonse
► SE OGSÅ: Lav rabarber-is og is-latté
► SE OGSÅ: Verdens bedste hindbærsnitter