Bedstefars skæg med rabarber

Bedstefars skæg med rabarber

En klassiker, som smager af barndomsminder og af forår.

Bedstefars skæg med rabarber

Tid: ca. 40 min. plus bagetid

(10 pers.)

Rabarberkompot:

  • 250 g rensede rabarber skåret i små stykker
  • 75 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 2 tsk. friskrevet ingefær

Kagen:

  • 175 g smør
  • 225 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 ¾ dl mælk

"Skægget" (marengsmasse):

  • 3 æggehvider
  • 175 g sukker

Sådan gør du:

  1. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, tilsæt revet ingefær, og afkøl kompotten.
  2. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt derefter æggeblommerne én ad gangen.
  3. Bland mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen sammen med mælken. Rør, til dejen er ensartet. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform, ca. 22 cm Ø, og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere.
  4. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil der dannes en fin marengsmasse.
  5. Fordel rabarberkompot i et jævnt lag på den bagte kage, og top dernæst med marengs. Bag kagen i ovnen i yderligere ca. 15 min., til marengsen er let gylden. Afkøl inden servering.
Rabarberkage bedste fars skæg opskrift.jpg

► SE OGSÅ: Verdens bedste rabarbersnitter

► SE OGSÅ: Lav rabarber-is og is-latté

► SE OGSÅ: Verdens bedste hindbærsnitter