Sådan bager du hindbærsnitter

Verdens bedste hindbærsnitter

Her er den velkendte klassiker hindbærsnitten udvidet med lidt kokos i mørdejen – det giver lidt mere struktur og en skøn aroma, som passer perfekt med hindbær. her får du vores trin-for-trin-guide til at bage - intet mindre end- verdens bedste hindbærsnitter:

Verdens bedste hindbærsnitter

Trin for trin - nemmere end du tror!

Syltetøj:

300 g frosne hindbær

300 g sukker

korn fra en vaniljestang

Mørdej:

400 g hvedemel

40 g kokos

160 g sukker eller flormelis

250 g koldt smør

1 æg + lidt æg til pensling

Glasur:

2 dl flormelis

saft af 1 citron

evt. lidt kogt vand

rød frugtfarve

Trin 1 - Hindbærsnitter

Begynd med syltetøjet. Kom bærrene i en gryde, og lad dem tø op under låg ved svag varme. Lad herefter bærrene simre et par min., før du hælder sukker og vanilje i. Rør jævnligt i blandingen, til sukkeret er smeltet. Lad syltetøjet småkoge i ca. 5 min. til det begynder at tykne let.

Trin 2 - Hindbærsnitter

Tag gryden af varmen, hæld syltetøjet i en dyb tallerken eller lignende, og stil det køligt, evt. udenfor, imens du laver mørdejen klar. Syltetøjet stivner, når det bliver koldt.

Trin 3 - Hindbærsnitter

Lav mørdejen ved at blande mel, sukker og kokos. Riv det helt kolde smør i blandingen på den grove side af et rivejern. Gnid smør og de øvrige ingredienser godt sammen, og tilsæt det hele æg, og ælt hurtigt dejen sammen, til den er ensartet.

Trin 4 - Hindbærsnitter

Del dejen i to lige store kugler, og rul hver kugle ud til et rektangel på ca. 25x30 cm, imellem to stykker bagepapir. Læg begge lag mørdej i køleskabet i mindst en halv time. Træk nu bagepapiret af den ene mørdejsfirkant, og læg den med bagepapiret nedad på en bradepande.

Trin 5 - Hindbærsnitter

Fordel hindbærsyltetøjet jævnt ud på dejen, men lad kanterne være fri. Pensl em med et sammenpisket æg. Placér den anden firkant ovenpå, og luk siderne ved at trykke dem let sammen, så syltetøjet ikke siver for meget ud under bagningen. Bag pladerne i ovnen  ved 200 grader i ca. 15-18 min., indtil mørdejen er let gylden. Hvis mørdejen er boblet og hævet op under bagningen, så læg en bradepande med noget tungt ovenpå i 5 minutters tid, efter den er taget ud af ovnen og er kølet let af. Det gør overfladen fin og glat og gør det nemmere at fordele glasuren.

Trin 6 - Hindbærsnitter

Lav imens glasuren ved at røre flormelissen sammen med lidt citronsaft. Bred den ud over kagen, når denne er helt afkølet. Når glasuren har sat sig og er tørret let i overfladen, kan du skære snitterne ud i den ønskede størrelse.

► SE OGSÅ: Verdens bedste kiksekage

► SE OGSÅ: Hjemmelavet luftig chokolademousse

► SE OGSÅ: Uimodståelige muffins