Salat med jordskokker og bacon
Bjergbondesalaten smager himmelsk med jordskokker, der har en nøddeagtig smag.
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 200 g røget bacon
- 500 g jordskokker, grundigt vasket og renset
- 200 g spelt- eller hvedekerner
- 1 romainesalat
- 100 g tør, salt ost, f.eks. Naturmælks Høost eller en lagret Comté
- 1 syrligt æble
- Dressing:
- 1 æggeblomme
- 1 spk æbleeddike
- 1 spsk sennep
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk salt
- lidt sukker
Sådan laver du salaten
- Skær bacon og jordskokker i mindre stykker, og rist begge dele sprøde på en pande. Det tager ca. 15 min ved mellem/høj varme. Kog kernerne i 20 min og lad dem køle lidt af.
- Riv/skær salaten i mindre stykker. Skær æble og ost i mindre tern.
- Pisk æggeblomme, eddike, sennep og salt sammen. Pisk olivenolien i dressingen lidt ad gangen i en tynd stråle, så dressingen tykner. Smag til med sukker og evt. mere salt og sennep.
- Vend salaten sammen og servér.
- Spis salaten med godt brød, et ekstra stykke ost og et glas let afkølet rødvin - og drøm dig væk til solbeskinnede alpesider imens.