Blåbærmazarin med mørk chokolade
Den saftige mazarin får fin farve og sommerlig smag af årstidens lækre blåbær. Server med vaniljeprikket flødeskum.
8-10
Ingredienser
- 200 g marcipan, revet
- 200 g sukker
- 200 g smør, blødt
- 4 æg
- 100 g mel
- 125 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70 % fra Valrhona, hakket
- 150 g blåbær
- 1,5 dl piskefløde
- 1,5 spsk flormelis
- ½ stang vanilje, korn heraf
- 1,5 dl skyr
Sådan gør du
- PISK marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen.
- VEND derefter mel i. Hak chokoladen, og tilsæt den til sidst sammen med blåbær.
- HÆLD dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-50 min.
- PISK fløden til en let flødeskum med flormelis og vaniljekorn. Vend skyr i flødeskummet.
- SERVÉR kagen afkølet med en skefuld vaniljeprikket creme til.
- Se flere søde opskrifter på Anneauchocolat.dk.