Blåbærmazarin med mørk chokolade

Blåbærmazarin med mørk chokolade

Den saftige mazarin får fin farve og sommerlig smag af årstidens lækre blåbær. Server med vaniljeprikket flødeskum.

8-10

Ingredienser

  • 200 g marcipan, revet
  • 200 g sukker
  • 200 g smør, blødt
  • 4 æg
  • 100 g mel
  • 125 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70 % fra Valrhona, hakket
  • 150 g blåbær
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1,5 spsk flormelis
  • ½ stang vanilje, korn heraf
  • 1,5 dl skyr

Sådan gør du

  1. PISK marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen.
  2. VEND derefter mel i. Hak chokoladen, og tilsæt den til sidst sammen med blåbær.
  3. HÆLD dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-50 min.
  4. PISK fløden til en let flødeskum med flormelis og vaniljekorn. Vend skyr i flødeskummet.
  5. SERVÉR kagen afkølet med en skefuld vaniljeprikket creme til.
  6. Se flere søde opskrifter på Anneauchocolat.dk.