Opskrift på blinis med kaviar, røget laks og purløg

Blinis med kaviar, røget laks og purløg - smagt til med vodka

4

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 15 g gær
  • ½ tsk havsalt
  • ½ æg
  • 3 dl boghvedemel
  • 1 dl groft hvedemel
  • smør til stegning
  • 1 pakke røget laks
  • cremefraiche rørt med en spsk vodka (valgfrit)
  • 1 glas kaviar
  • 1 bundt purløg skåret helt fint

Sådan laver du de små blinis

  1. Kom gær i mælken, og opløs det sammen med salt og æg. Kom mel i, og rør det til en helt fin og jævn dej. Lad den hvile i ½-1 time. Lav små fine pandekager, og steg dem på panden i smør – evt. på en blinispande. Kom laks på, dernæst cremefraiche, kaviar og purløg – en himmerigsmundfuld!
  2. Blinis er altid en skøn og dekorativ forret.