Blød polenta med svampe

Blød polenta med svampe

Blød polenta er simpelthen bare skønt. Der er én gylden regel: Vær aldrig nærig med parmesanen, så kan det nærmest ikke gå galt.

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 3-400 g blandede svampe
  • olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg, i tynde skiver
  • salt
  • 1 liter kogende vand
  • 1 dl hvidvin
  • 2-2½ dl minutpolenta
  • 1 spsk smør
  • 100 g parmesan, revet
  • salt og peber
  • oregano

Sådan gør du

  1. Skær, eller pluk svampene i mundrette stykker.
  2. Steg dem i olivenolie på en stor, varm pande. Steg, til de er let gyldne.
  3. Kom hvidløg ved, og steg, til det hele er gyldent. Krydr med salt.

Polenta:

  1. Kom kogende vand og hvidvin i en gryde.
  2. Pisk polenta i, og pisk til den er tyknet, ca. 2 minutter.
  3. Smag til med smør, parmesan, salt og peber.
  4. Anret polenta i dybe tallerkner.
  5. Top med stegte svampe og oregano. Servér straks.