Michelle Kristensens blomkålspizza
Det skønne ved denne pizza er, at du altid kan skifte fyldet ud med det, du lige har: Vælge revet ost i stedet for gedeost, tage en rest kylling i stedet for parmaskinke osv. Her får du Michelle Kristensens lækre opskrift på en skøn blomkålspizza:
4 personer
Bund
- 4 æg
- 1 lille blomkål
- 4 dl kogte kikærter, evt. fra dåse
- 1 spsk fiberHUSK
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk fint salt
- 1 dåse tomatpuré a 140 g
- Salt og peber
- 1 dåse artiskokhjerter
- ½ rulle gedeost
- 1 gul peberfrugt
- 80 g parmaskinke
- 3 håndfulde rucola
- 1 spsk frisk timian
Bund:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Kom blomkål i mindre stykker i foodprocessoren og kør dem til en grynet konsistens.
- Tilsæt resten af ingredienserne og kør det til en ensartet dej.
- Sæt 9 klatter dej på 2 bageplader med bagepapir, og bag dem i den varme ovn i 15-20 minutter, til de er faste og gennembagte og har fået lidt farve.
- Lad brødene køle af.
- Smør tomatpuré på den færdigbagte blomkåls-kikærtebund, og drys med salt og peber.
- Halver artiskokhjerterne, skær gedeosten og peberfrugten i ønskede størrelser, og fordel dem oven på tomatpuréen.
- Placer til sidst skiver af parmaskinke på pizzaen, og bag den i den varme ovn i 8-10 minutter.
- Drys pizzaen med rucola og timian, og server enten med en salat til eller gnavegrønt.