Blomkålsnuggets med BBQ-sauce
Disse har intet med de velkendte kyllingenuggets at gøre. Men det fungerer. Især med en dejlig, nem BBQ-sauce til. Lav dem med blomkål som her.
3-4 personer
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- Nuggets:
- 400 g blomkål
- 50 g rasp
- 50 g revet ost, f.eks. vesterhavsost
- 1 æg
- BBQ-sauce:
- 1 dl ketchup
- 1 spsk flydende honning
- 1 spsk chipotle hot sauce eller anden chilisauce
- Tilbehør:
- ovnstegte kartofler
- salat
Sådan gør du
- Del blomkålen i buketter. Brug også stokken. Kom buketterne i en gryde med 2-3 dl kogende vand og lidt salt.
- Damp den under låg i 3-4 minutter. Dræn vandet fra, og dryp godt af.
- Blend blomkålen i en foodprocessor. Kom rasp, ost og æg i, og tilsæt salt. Lad massen sætte sig i køleskab i 1 time eller natten over.
- Saml massen med hænderne. Den skal kunne samles nemt, er den for løs, så kom lidt mere rasp i.
- Form små "nuggets", og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem ved 180 grader varmluft i 15 minutter. Vend dem, og bag dem i yderligere 10 minutter.
- Rør alle ingredienserne til BBQ-sauce sammen. Server straks med ovnbagte kartofler og/eller en stor salat.
- TIP: Du kan også komme ærter i eller lave dem af dampet broccoli.