Blommechutney

Blommechutney: Sådan laver du chutney af efterårets blommehøst

Brug den lækre chutney til kød, oste og krydrede gryderetter. Den skønne blommechutney med ingefær er nem at lave og kan holde sig længe på et mørkt og køligt sted, så lav roligt en stor portion.

8-9 dl

Total:1 time 15 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

  • 1 kg blommer
  • 2 skalotteløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 frisk chili
  • 2½ dl blomme- eller æblevineddike
  • 250 g rørsukker
  • 2 tsk. groft salt.

Sådan laver du blommechutney

  1. Vask blommerne,udsten dem, og skær demi både. Pil skalotteløgene,og hak dem fint. Skrælingefæren, og hak denfint. Vask chilien, halvérden, og skrab frøene ud.Snit den fint.
  2. Bland det hele i engryde, tilsæt vineddike,og giv det et langsomtopkog under omrøring.Tilsæt sukker og salt,og kog chutneyen underomrøring, til den er tyksom marmelade (35-45min.).
  3. Fyld chutneyen i renesylteglas, der er kogt i engryde vand i 5-10 min.eller varmet i ovnen ved100 grader i 15 min. Lukstraks.