Blueberry pie

Skøn blueberry pie

Nem opskrift på blueberry pie eller blåbærtærte på dansk.

8 personer

Ingredienser

  • Blueberry pie
  • Tærtedej:
  • 200 g smør
  • ½ tsk. fint salt
  • 300 g hvedemel
  • ca. 1 dl vand
  • Fyld:
  • 300 g blåbær
  • 2 spsk. citronsaft
  • 175 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 25 g smør
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Smuldr smørret i salt oghvedemel. Saml dejen medvandet. Lad dejen hvile ikøleskab ca. ½ time. Udrullidt mere end halvdelen afdejen, og for en smurt tærteform(ca. 24 cm i diameter)hermed.
  2. Kom skyllede og afdryppedeblåbær i en skål. Vend citronsaft,sukker og hvedemeli, og fordel det i tærtebunden.Fordel smørklatter af de 25g smør over. Udrul resten afdejen, og læg det over tærtensom låg. Saml kanterne. Snitnogle huller i dejen.
  3. Bag pien ca. 50 min. ved175 gr. på midterste ovnribbe.Server kagen lun eller afkøletmed flødeskum til.