Bluecheese-baconburger

Bluecheese-baconburger

Louisa Lorang: "Denne burger har jeg lavet iårevis. Det er det bedste i verden,når smeltet blå ost vælterud af min bøf (eller noget afdet bedste i hvert fald)".

(4 stk)

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • 150 g blåskimmelost
  • 150 g flødeost naturel
  • salt og peber
  • 800 g hakket oksekød (8-10%)
  • salt og peber
  • Endvidere:
  • 150 g bacon
  • 4 burgerboller
  • mayonnaise
  • rødløg
  • hjertesalat
  • ketchup

  1. Rør blåskimmelost og flødeost sammen. Smag til med salt og peber.
  2. Del kødet i 8 lige store portioner, og form dem til helt flade bøffer. Fordél ostemassen på de 4 af bøfferne, og læg forsigtigt de andre ovenpå. Klem kanterne sammen, så ostemassen bliver inde i midten af kødet.
  3. Grill bøfferne på en varm grill. Det tager 10-15 min., men tjek, at kødet er gennemstegt. Drys med salt og peber.
  4. Steg tynde skiver bacon sprøde.
  5. Flæk og lun bollerne. Smør dem med mayonnaise, og fyld dem med skiver af løg, plukket salat, bøf, ketchup og bacon. Servér straks.