Bøf bearnaise og byens bedste fritter

Bøf bearnaise og byens bedste fritter

Ingredienser

  • Bøf bearnaise og byens bedste fritter
  • 4 møre oksebøffer gerne entrecote af kødkvæg
  • salt, peber
  • 25 g smør
  • 1 spsk. olie
  • Bearnaisesauce:
  • 4 æggeblommer
  • ca. 2 spsk. bearnaiseessens 
  • ½ dl afkølet bouillon
  • 200 g smør
  • 1 dl finthakket persille, estragon og gerne kørvel,
  • brug 2 spsk. af hver
  • Desuden:
  • 1 kg store kartofler
  • fritureolie
  • 2 tsk. flagesalt
  • Tilbehør:
  • salat

  1. Skræl kartoflerne, ogskær dem i store stykkersom fritter. Læg dem i koldtvand 10 min. Afdryp dem ien sigte. Læg dem på et rentklæde, og dup dem. Varmolien op i en gryde, ca. 4-5cm. Det skal være så varmt,at et franskbrødsstykkebliver gyldent på et minutstid. Frituresteg kartoffelfritterneca. 5 min. i olie. Tagdem op i en sigte. Friturestegdem en omgang mere, til deer gyldne og sprøde. Afdrypdem i en sigte, og kom demi en skål. Drys salt over, ogvend rundt.
  2. Smelt smørret i en gryde.Tag det fra varmen, så snartdet er smeltet, og lad detstå, til det er lunkent. Fjernskummet på smørrets overflade.Pisk æggeblommernemed bearnaiseessensenog bouillonen i en skål overvandbad, det skal piskesgodt sammen i et par min.Pisk smeltet smør i lidt adgangen, men undgå, at bundfaldetkommer med. Saucenskal være cremet, så er denfærdig. Smag til med urter,salt og peber.
  3. Varm smør og olie op påen stegepande. Brun bøffernepå hver side. Krydr medsalt og peber. Steg bøffernefærdige ved jævn varme ca.2-3 min. på hver side.