Bøf bearnaise og byens bedste fritter
Ingredienser
- Bøf bearnaise og byens bedste fritter
- 4 møre oksebøffer gerne entrecote af kødkvæg
- salt, peber
- 25 g smør
- 1 spsk. olie
- Bearnaisesauce:
- 4 æggeblommer
- ca. 2 spsk. bearnaiseessens
- ½ dl afkølet bouillon
- 200 g smør
- 1 dl finthakket persille, estragon og gerne kørvel,
- brug 2 spsk. af hver
- Desuden:
- 1 kg store kartofler
- fritureolie
- 2 tsk. flagesalt
- Tilbehør:
- salat
- Skræl kartoflerne, ogskær dem i store stykkersom fritter. Læg dem i koldtvand 10 min. Afdryp dem ien sigte. Læg dem på et rentklæde, og dup dem. Varmolien op i en gryde, ca. 4-5cm. Det skal være så varmt,at et franskbrødsstykkebliver gyldent på et minutstid. Frituresteg kartoffelfritterneca. 5 min. i olie. Tagdem op i en sigte. Friturestegdem en omgang mere, til deer gyldne og sprøde. Afdrypdem i en sigte, og kom demi en skål. Drys salt over, ogvend rundt.
- Smelt smørret i en gryde.Tag det fra varmen, så snartdet er smeltet, og lad detstå, til det er lunkent. Fjernskummet på smørrets overflade.Pisk æggeblommernemed bearnaiseessensenog bouillonen i en skål overvandbad, det skal piskesgodt sammen i et par min.Pisk smeltet smør i lidt adgangen, men undgå, at bundfaldetkommer med. Saucenskal være cremet, så er denfærdig. Smag til med urter,salt og peber.
- Varm smør og olie op påen stegepande. Brun bøffernepå hver side. Krydr medsalt og peber. Steg bøffernefærdige ved jævn varme ca.2-3 min. på hver side.