Bøf med „grøn“ salat
Næringsindhold
- Energi pr. person:650 Kcal
- Fedt:27 %
- Protein:28 %
- Kulhydrat:45 %
4
Ingredienser
- 4 kalve- eller oksesteaks a 150 g
- salt, peber
- 2 tsk olivenolie.
- Lun salat:
- 600 g små, nye kartofler
- 250 g grønne bønner
- 250 g grønne asparges
- 1 bdt snittede forårsløg
- 1 fintsnittet rødløg
- 1 dl hakket persille
- 2 spsk olivenolie
- 1 knust fed hvidløg.
- lidt limesaft.
- Frisk salvie
- 300 g brød.
Sådan gør du
- Begynd med salaten: Kog kartoflerne næsten møre i en gryde med rigelig let saltet vand. Læg bønnerne i, kog dem med i 5 minutter og kog aspargesene med de sidste 3 minutter.
- Afdryp alle grøntsager og vend dem med forårs- og rødløg samt den hakkede persille, rørt med olivenolie, knust hvidløg, limesaft samt salt og peber.
- Dup kødet tørt, gnid det med salt og peber og grill eller steg det 3-4 minutter på hver side efter tykkelse i lidt olie. Servér kødet med frisk salvie, evt. lime samt den lune salat og brød.