Opskrift på bøf med 'grøn' salat

Bøf med „grøn“ salat

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    27 %
  • Protein:
    28 %
  • Kulhydrat:
    45 %

4

Ingredienser

  • 4 kalve- eller oksesteaks a 150 g
  • salt, peber
  • 2 tsk olivenolie.
  • Lun salat:
  • 600 g små, nye kartofler
  • 250 g grønne bønner
  • 250 g grønne asparges
  • 1 bdt snittede forårsløg
  • 1 fintsnittet rødløg
  • 1 dl hakket persille
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knust fed hvidløg.
  • lidt limesaft.
  • Frisk salvie
  • 300 g brød.

Sådan gør du

  1. Begynd med salaten: Kog kartoflerne næsten møre i en gryde med rigelig let saltet vand. Læg bønnerne i, kog dem med i 5 minutter og kog aspargesene med de sidste 3 minutter.
  2. Afdryp alle grøntsager og vend dem med forårs- og rødløg samt den hakkede persille, rørt med olivenolie, knust hvidløg, limesaft samt salt og peber.
  3. Dup kødet tørt, gnid det med salt og peber og grill eller steg det 3-4 minutter på hver side efter tykkelse i lidt olie. Servér kødet med frisk salvie, evt. lime samt den lune salat og brød.