Boller i (grøn!) karry med æblesalsa
Hverdagen får et asiatisk tvist med denne udgave af boller i karry. En frisk æblesalsa sætter prikken over i'et.
4 personer
Total:1 time
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
- 1 lille løg
- 400 g hakket svinekød
- 2 spsk sojasauce
- 2 tsk grøn karrypasta
- 2 spsk hvedemel
- 1 æg
- 1 liter hønsebouillon til kogning af kødboller
- 1 rødløg
- 200 g frisk spinat
- 50 g smør
- 2 tsk god stærk karry
- 2 spsk hvedemel
- 1 dåse kokosmælk
Æblesalsa
- 2 æbler
- saft af 1 lime
- 1 rød chili
- 1 potte frisk koriander
Tilbehør
- 4 dl brune ris
- 2 spsk cashewnødder
Sådan gør du:
- Pil og hak løget, og rør det sammen med kød, sojasauce, karrypasta, hvedemel og æg. Lad farsen hvile i køleskabet ca. 30 minutter.
- Sæt imens vand over til risene, og kog dem som angivet på emballagen.
- Form farsen til små kødboller på størrelse med en 5 krone, og kog dem ved svag varme i bouillonen i 6-8 minutter. Når bollerne ligger i vandoverfladen er de færdige.
- Tag kødbollerne op, og hold dem varme, efterhånden som de er kogte. Si 3-4 dl bouillon, og gem til saucen.
- Pil løget, og skær i tynde både. Skyl og afdryp spinaten.
- Smelt smørret i en gryde, og svits karry og løg heri. Når løgene er bløde, drysses mel over. Vend godt rundt, indtil melet er opsuget. Spæd til med bouillon, og lad saucen koge i ca. 3 minutter.
- Tilsæt kokosmælk, og varm op. Kom spinaten i saucen sammen med kødbollerne, og smag saucen til med flagesalt og peber.
- Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i små tern. Pres limesaft over.
- Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
- Hak koriander, og vend med æble og chili.
- Server boller i karry med ris, og drys æblesalsa og cashewnødder over.