Asiatisk boller i karry

Boller i (grøn!) karry med æblesalsa

Hverdagen får et asiatisk tvist med denne udgave af boller i karry. En frisk æblesalsa sætter prikken over i'et.

4 personer

Total:1 time

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 400 g hakket svinekød
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 tsk grøn karrypasta
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 liter hønsebouillon til kogning af kødboller
  • 1 rødløg
  • 200 g frisk spinat
  • 50 g smør
  • 2 tsk god stærk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dåse kokosmælk

Æblesalsa

  • 2 æbler
  • saft af 1 lime
  • 1 rød chili
  • 1 potte frisk koriander

Tilbehør

  • 4 dl brune ris
  • 2 spsk cashewnødder

Sådan gør du:

  1. Pil og hak løget, og rør det sammen med kød, sojasauce, karrypasta, hvedemel og æg. Lad farsen hvile i køleskabet ca. 30 minutter.
  2. Sæt imens vand over til risene, og kog dem som angivet på emballagen.
  3. Form farsen til små kødboller på størrelse med en 5 krone, og kog dem ved svag varme i bouillonen i 6-8 minutter. Når bollerne ligger i vandoverfladen er de færdige.
  4. Tag kødbollerne op, og hold dem varme, efterhånden som de er kogte. Si 3-4 dl bouillon, og gem til saucen.
  5. Pil løget, og skær i tynde både. Skyl og afdryp spinaten.
  6. Smelt smørret i en gryde, og svits karry og løg heri. Når løgene er bløde, drysses mel over. Vend godt rundt, indtil melet er opsuget. Spæd til med bouillon, og lad saucen koge i ca. 3 minutter.
  7. Tilsæt kokosmælk, og varm op. Kom spinaten i saucen sammen med kødbollerne, og smag saucen til med flagesalt og peber.
  8. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i små tern. Pres limesaft over.
  9. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  10. Hak koriander, og vend med æble og chili.
  11. Server boller i karry med ris, og drys æblesalsa og cashewnødder over.