Boller med kardemomme
Ethvert sønderjysk kaffebord indledes med hjemmebagte smørsmurte boller med kardemomme også kaldet pomle.
16 stk. boller med kardemomme
Total:1 time 45 minutter
Ingredienser
- Boller med kardemomme
- (På sønderjysk hedder de pomle)
- Arbejdstid: 15 min.
- Hævetid: 1 time 15 min.
- Bagetid: ca. 15 min.
- Fryse-egnet
- 1½ dl mælk
- 50 g gær
- 125 g smør (smeltet)
- 3 æg (sammenpisket)
- 2 tsk stødt kardemomme
- 1½ tsk groft salt
- ca. 500 g hvedemel
- Tilbehør:
- Smør
Sådan laver du boller med kardemomme
- 1. Rør gæren ud i lidt af mælken og tilsæt resten af mælken, smør og æg.
- 2. Tilsæt derefter salt og kardemomme og ælt gradvist melet i.
- 3. Ælt dejen smidig og lad den hæve 45 min. ved stuetemperatur. Form bollerne, sæt dem på bagepapir på bagepladen og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 30 min.
- 4. Bag bollerne ved 225 grader ca. 15 min. Server dem afkølede, flækkede og smørsmurte.