boller med krydderurter

Boller med krydderurter: Perfekt tilbehør til suppen

Durum/hvedeboller med friskhakkede krydderurter i dejen er delikatog mættende tilbehør til salater, supper og gryderetter. Brug dineyndlingskrydderurter eller bare dem, du har, men vær varsom medløvstikke og rosmarin, da de nemt kan overdøve de andre krydderurter.

12 boller

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 12 boller
  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid: 1½ time
  • Bagetid: 20 min.
  • Fryseegnede
  • Dej:
  • 2¾ dl vand
  • 15 g gær
  • 150 g groft durummel
  • 1½ tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3-4 spsk. hakkede krydderurter, f.eks. oregano, løvstikke, rosmarin, timian, persille, purløg
  • ca. 250 g hvedemel
  • 1½ tsk. groft salt
  • 2 spsk. olivenolie til pensling
  • Pynt: evt. friske krydderurter og spiselige blomster

Sådan bager du boller med krydderurter

  1. 1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader), og tilsæt durummel, sukker og olivenolie.
  2. 2. Skyl, tør og hak krydderurterne; der skal være 3-4 spiseskefulde. Rør dem i dejen.
  3. 3. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og rør dejen på maskine i 5 min. Tilsæt salt, og rør videre i 3 min. Dejen skal være blød, men ikke flydende. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  4. 4. Vend/rør dejen sammen i skålen. Smør en muffinpande med olie, og læg en dejklat i hvert hul. Lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.
  5. 5. Varm ovnen op til 225 grader.
  6. 6. Pensl bollerne med olivenolie, og tryk evt. krydderurteblade og blomster på bollernes overflade. Sæt bollerne midt i ovnen, og bag i 15-20 min., til de er gennembagte. Tjek evt. med et stegetermometer, der skal vise 98 grader.
  7. 7. Tag bollerne ud af formen, og lad dem afkøle på en rist. Nyd dem lune eller afkølede.