Opskrift på bønnedip og basilikumcreme med grønt

Bønnedip og basilikumcreme med grønt

En sund snack med masser af grønt.

5

Ingredienser

  • Bønnedip:
  • ½ dåse kidneybønner
  • ca. 150 g sorte oliven, drænet vægt
  • saft fra en halv citron
  • ½ dl kogende vand
  • lidt frisk finthakket timian
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ tsk salt
  • frisk chili efter smag.
  • Basilikumcreme:
  • 100 g feta
  • 1 dl creme fraiche 18 % eller 9 %
  • ca. 1 dl frisk basilikum, skyllet og tørret
  • friskkværnet sort peber.
  • Tilbehør:
  • Friske grøntsager i stave. Eksempelvis gulerødder, bladselleri, agurker, salatblade, peberfrugt mm.
  • Prøv også gedeosteruller med bagte røde peberfrugter

Sådan laver du bønnedip og basilikumcreme:

  1. Blend bønner, oliven, citron, vand, timian, hvidløg, salt, olivenolie og chili til en cremet dip.
  2. Blend feta og creme fraiche til massen er cremet, tilsæt derefter de hakkede basilikumblade og blend til dippen er cremet og smukt lysegrøn. Smag til med peber.
  3. Server begge dip til de friske, sprøde grøntsagsstave.