Bønnedip og basilikumcreme med grønt
En sund snack med masser af grønt.
5
Ingredienser
- Bønnedip:
- ½ dåse kidneybønner
- ca. 150 g sorte oliven, drænet vægt
- saft fra en halv citron
- ½ dl kogende vand
- lidt frisk finthakket timian
- 1 fed hvidløg, finthakket
- ½ tsk salt
- frisk chili efter smag.
- Basilikumcreme:
- 100 g feta
- 1 dl creme fraiche 18 % eller 9 %
- ca. 1 dl frisk basilikum, skyllet og tørret
- friskkværnet sort peber.
- Tilbehør:
- Friske grøntsager i stave. Eksempelvis gulerødder, bladselleri, agurker, salatblade, peberfrugt mm.
- Prøv også gedeosteruller med bagte røde peberfrugter
Sådan laver du bønnedip og basilikumcreme:
- Blend bønner, oliven, citron, vand, timian, hvidløg, salt, olivenolie og chili til en cremet dip.
- Blend feta og creme fraiche til massen er cremet, tilsæt derefter de hakkede basilikumblade og blend til dippen er cremet og smukt lysegrøn. Smag til med peber.
- Server begge dip til de friske, sprøde grøntsagsstave.