Bønnesalat med bacon

Bønnesalat med bacon

Prøv en lækker bønnesalat med bacon, den er fuld af protein

4 personer

Ingredienser

  • 2-3 forskellige grønne salater
  • 1-2 pk. tørsaltet bacon
  • croutoner af 2-3 skiver sandwichbrød
  • 150 g grønne bønner
  • 1 ds. kidney beans
  • 2-4 æg (efter appetit)
  • Dressing:
  • 75 g pinjekerner
  • 50 g sandwichbrød uden skorpe
  • 1 dl mælk
  • saft og revet skal af 1 citron
  • 2 fed hvidløg (efter smag)
  • ca. 1 dl olivenolie
  • persille
  • salt og peber

  1. Rist baconen, og læg den til afdrypning på papir. Skær brødet i tern, og rist dem på samme pande. Læg dem til afdrypning.
  2. Kog de nippede og evt. delte bønner ca. 6 min., eller til de er akkurat møre. Charmen består i at afbryde kogningen i det rigtige øjeblik og straks spule bønnerne med koldt vand. Skyl kidneybønnerne, og ryst vandet af dem. Kog æggene smilende.
  3. Rist pinjekernerne let, og tag lidt fra til pynt. Blend dem sammen med brød, mælk, citronskal og pillet hvidløg, og tilsæt gradvis olien.
  4. Til sidst kører persillen med et øjeblik, og dressingen smages til med citronsaft, salt og peber og hældes over salaten. Læg de delte, smilende æg over salaten.