Bønnesalat med bagte løg, ristede mandler og parmesan
Super salat med bønner, bagte løg og de knasende ristede mandler for slet ikke at glemme den skønne parmasan.
2
Ingredienser
- 2 rødløg
- 1-2 kviste rosmarin
- salt og peber
- 2-3 spsk olivenolie
- lidt balsamico
- 150 g grønne bønner
- 100 g blommetomater
- ½ dl groft hakkede mandler
- ½ dl høvlet parmesan
- ½ potte basilikum
Sådan laver du bønnesalat
- Pil løgene og skær dem i både. Kom løgene i en bradepande med bagepapir i bunden og krydr med hakket, frisk rosmarin, salt, peber og olivenolie. Bag løgene ved 175 grader i ca. 40 min. til de er møre og let gyldne. Dryp de bagte løg med lidt balsamico og krydr med ekstra peber.
- Nip bønnerne og kog dem i vand med salt ca. 5 min til de er møre. Halvér tomaterne.
- Rist de hakkede mandler gyldne på en tør pande og drys dem med lidt salt.
- Vend de bagte løg sammen med de kogte bønner, tomater, citronsaft, ristede mandler, parmesan og basilikum.