Bønnesalat

Bønnesalat med citrus

Salaten er god som tilbehør til et stykke kød eller fjerkræ.

Ingredienser

  • 500 g haricots verts
  • 1 lille bundt kørvel
  • 1 lille bundt citronmelisse
  • skal af 1 økologisk citron
  • 1 dl græskarkerner
  • koldpresset jomfruolivenolie
  • flagesalt
  • 1 rødløg
  • Dressing:
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk god mayonnaise
  • 3 spsk koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 1 spsk ahornsirup
  • 2 fed presset hvidløg
  • friskkværnet sort peber

  1. Sådan gør du: Nip bønnerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 3 minutter, eller damp dem i en sigte over en slat vand, og salt dem lidt efterfølgende. Køl dem af med det samme i iskoldt vand, og lad dem dryppe af.
  2. Bland bønnerne med finthakkede krydderurter og citronskal. Rist græskarkernerne sprøde i lidt olie og salt på en pande, lad dem køle af, og hak dem groft.
  3. Pil og hak rødløget fint. Bland græskarkerner og rødløg med bønnerne. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og bland den i bønnesalaten, som serveres med det samme.