Bønnesalat med citrus
Salaten er god som tilbehør til et stykke kød eller fjerkræ.
Ingredienser
- 500 g haricots verts
- 1 lille bundt kørvel
- 1 lille bundt citronmelisse
- skal af 1 økologisk citron
- 1 dl græskarkerner
- koldpresset jomfruolivenolie
- flagesalt
- 1 rødløg
- Dressing:
- 1 spsk dijonsennep
- 1 tsk god mayonnaise
- 3 spsk koldpresset jomfruolivenolie
- 1 spsk hvid balsamico
- 1 spsk ahornsirup
- 2 fed presset hvidløg
- friskkværnet sort peber
- Sådan gør du: Nip bønnerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 3 minutter, eller damp dem i en sigte over en slat vand, og salt dem lidt efterfølgende. Køl dem af med det samme i iskoldt vand, og lad dem dryppe af.
- Bland bønnerne med finthakkede krydderurter og citronskal. Rist græskarkernerne sprøde i lidt olie og salt på en pande, lad dem køle af, og hak dem groft.
- Pil og hak rødløget fint. Bland græskarkerner og rødløg med bønnerne. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og bland den i bønnesalaten, som serveres med det samme.