Bønnesalat med kødboller og parmasan
(6 pers.)
Ingredienser
- 500 g oksekød
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 2 skiver ristet brød
- 2 spsk. olie
- 500 g snitbønner
- 100 g revet parmesan
- 1 bdt. bredbladet persille
- Bland oksekødet med salt, æg og tomatpuré. Blend det ristede brød til rasp, og bland det i farsen. Form farsen til kødboller på størrelse med valnødder.
- Læg kødbollerne i en bradepande smurt med olie. Ryst bradepanden, så kødbollerne bliver smurt ind i olivenolie. Sæt bradepanden i en forvarmet ovn på 200 gr., og steg kødbollerne i 15-20 min.
- Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 6-8 min., til de er møre, men stadig har bid.
- Beklæd en bradepande med bagepapir, og fordel klatter af parmesan på bagepladen. Sørg for, der er god afstand imellem.
- Bag parmesanklatterne til faste ”kiks” i ovnen ved 200 gr. i 6-8 min. Anret bønnerne med kødboller og parmesankiks. Drys med hakket bredbladet persille.