Hjemmelavede brændte mandler med vanilje og kanel
Så bliver det ikke mere julet. De brændte mandler smager superlækkert med en snert af vanilje og kanel, og børn såvel som voksne elsker dem. Her er en n em og lækker opskrift på brændte mandler. Få opskriften på de hjemmelavede brændte mandler med kanel og vanilje lige her:
Total:30 minutter
Ingredienser
- 200 g mandler
- 175 g sukker
- 1 dl vand
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan laver du brændte mandler med vanilje & kanel
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og tænd for medium varme. Lad sukkeret smelte under konstant omrøring.
- Når sukkeret er smeltet røres videre, indtil karamelmassen begynder at krystallisere og en ny proces starter, hvor massen under vedvarende omrøring bliver mere og mere som sandkorn, jo mere vand der fordamper.
- Til sidst er sukkeret helt tørt og der skrues nu op for varmen til lidt under maksimaltemperatur. Nu vil det tørre sukker begynde at smelte, og mandlerne får det karakteristiske blanke look med et lækkert knæk i overladen.
- Hold vågent øje med mandlerne, så de bliver taget af varmen på det rigtige tidspunkt, inden karameliseringen begynder at blive for mørk og kommer til at smage brændt.
- Lad mandlerne køle helt på et stykke bagepapir, bræk så mandlerne fra hinanden, og opbevar dem tørt og mørkt i en lufttæt beholder.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt
Julens bedste småkager
PRØV OGSÅ:Hjemmelavet Toffifee