Sådan laver du hjemmelavet Toffifee
Skønne Toffifees - elsker du også den knitrende bakke med de små lækre chokolader, der næsten ikke er til at få ud? Det gør vi - og selvfølgelig måtte vi prøve at lave dem selv. Så her er sidste nye skud i konfektskålen - hjemmelavet Toffifee!
Ca. 20 stk. Toffifee
Total:30 minutter
Ingredienser
- 300 g mørk chokolade
- ca. ½ glas dulce de leche
- havsalt
- 25 g afskallede hasselnødder
- kanel
Sådan laver du hjemmelavet Toffifee
- Del chokoladen i to portioner på 200 og 100 g.
- Kom den store portion i en skål, og smelt over vandbad, indtil chokoladen når en temperatur mellem 45-50 grader (mål med et sukkertermometer). Tag skålen af varmen.
- Rør den resterende chokolade i den smeltede lidt ad gangen, så det smelter helt. Temperaturen skal nu ned på 27-28 grader.
- Stil skålen med chokoladen tilbage over vandbadet, og varm op til en temperatur på 31-32 grader, hvorefter den er arbejdsklar.
- Fyld en chokoladeform med chokolade, og bank overskydende chokolade fra. Lad det stivne.
- Smag dulce de leche til med salt, og kom den i en sprøjtepose.
- Fordel lidt dulce de leche i hver chokoladeskål sammen med et par afskallede hasselnødder.
- SE MERE: Snebolde med hvid chokolade og kokos
- Lav et låg af chokolade, og drys med lidt kanel.
- Lad chokoladerne stivne, inden du banker dem ud af formen
PRØV OGSÅ:Nougattoppe med ristede hasselnødder