Langtidshævet speltbrød
Klassisk brød fra middelhavsområdet med havsalt og urter.
1 Brød = 4 Personer
Ingredienser
- 10 g gær
- 4 dl koldt vand
- 1 spsk honning
- 1½ spsk havsalt
- 150 g fuldkornsspeltmel
- 400 g hvedemel
- ekstra speltmel
- olivenolie til pensling
- havsalt
- timian, rosmarin, oregano
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt honning, salt, fuldkorns- og hvedemel og rør dejen godt sammen.
- Dæk skålen med plastfilm og lad den hæve i minimum 12 timer i køleskabet. Tænd ovnen på 250, drys speltmel på køkkenbordet.
- Hæld dejen ud. Den skal være ret fugtig og ikke æltes. Del den i 3 portioner, der formes til aflange brød, som lægges på en plade med bagepapir.
- Pensl brødene med olivenolie og drys dem med havsalt og friske krydderurter. Bag brødene i ovnen 15-20 minutter.
- Bagetiden varierer fra ovn til ovn, så hold øje med dine brød. Det skal lyde hult, når du banker på dem.