hjemmebagt speltbrød

Langtidshævet speltbrød

Klassisk brød fra middelhavsområdet med havsalt og urter.

1 Brød = 4 Personer

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 1 spsk honning
  • 1½ spsk havsalt
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • 400 g hvedemel
  • ekstra speltmel
  • olivenolie til pensling
  • havsalt
  • timian, rosmarin, oregano

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt honning, salt, fuldkorns- og hvedemel og rør dejen godt sammen.
  2. Dæk skålen med plastfilm og lad den hæve i minimum 12 timer i køleskabet. Tænd ovnen på 250, drys speltmel på køkkenbordet.
  3. Hæld dejen ud. Den skal være ret fugtig og ikke æltes. Del den i 3 portioner, der formes til aflange brød, som lægges på en plade med bagepapir.
  4. Pensl brødene med olivenolie og drys dem med havsalt og friske krydderurter. Bag brødene i ovnen 15-20 minutter.
  5. Bagetiden varierer fra ovn til ovn, så hold øje med dine brød. Det skal lyde hult, når du banker på dem.