Brød med oliven og kommen
De små ekstra ingredienser pepper brødet op, og det smager også pragtfuldt, når det bliver ristet.
1 brød
Ingredienser
- 140 g solsikkekerner
- 90 g hørfrø
- 70 g hasselnødder eller mandler
- 150 g glutenfri havregryn
- 2 spsk chiafrø
- 4 spsk loppefrøskaller (3 spsk, hvis det er i pulverform)
- 1 tsk fint havsalt
- 1 spsk kommen
- 1 spsk ahornsirup eller et nip stevia
- 3 spsk jomfrukokosolie eller kokosolie, smeltet
- 100 g kalamataoliven, udstenet og hakket
- SÅDAN GØR DU: Brug en silikoneform eller en form, der er foret med bagepapir, som skål. Kom solsikkekerner, hørfrø, hasselnødder, havrekorn, chiafrø, loppefrøskaller, havsalt og kommen i, og rør det godt sammen. Pisk i et målebæger 3,4 dl vand sammen med ahornsirup og olie. Hæld det i bageformen sammen med de hakkede oliven, og rør, til alt er gennemvædet, og dejen er meget tyk. Glat overfladen med bagsiden af en ske. Læg et viskestykke over, og lad dejen stå på køkkenbordet i mindst 3 timer eller natten over.
- Forvarm ovnen til 180 grader. Bag brødet på ovnens midterste rille i 20 minutter. Vend brødet ud af formen, læg det med undersiden opad direkte på risten, og bag det i yderligere 30-40 minutter. Brødet er færdigt, når det lyder hult, når du banker på det. Lad brødet køle helt af, før du skærer i det. Opbevar brødet i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 5 dage.