Brød med brombær og rug

Brød med brombær og rug

Prøv opskriften på dette skønne brød med brombær og rug, som både er smukt på en buffet og smager fantastisk.

1 stk.

Dej:

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 spsk. olie
  • f.eks. nøddeolie eller solsikkeolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 2 dl rugflager eller havregryn
  • 500 g hvedemel, gerne italiensk
  • 100 g brombær
  • 3 spsk. sukker

Sådan gør du:

  1. Dej: Udrør gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, sukker, rugflager og halvdelen af hvedemelet. Lad det stå 10 min. tildækket.
  2. Tilsæt resten af hvedemelet, og rør dejen godt sammen. Den skal være fugtig, og kan ikke æltes.
  3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.
  4. Form dejen til et ovalt brød på bagepapir. Lad brødet efterhæve ca. 30 min.
  5. Fyld: Vend skyllede og afdryppede brombær i sukker, og pres dem ned i dejen flere steder.
  6. Bag brødet ca. 40-45 min. ved 200 gr. på anden nederste ovnribbe.

Blommesyltetøj

2-3 glas

½ kg blommer, gerne Reine Clauder

1 dl vand

½ kg sukker

  1. Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene. Kog blommerne i vandet, og lad det småkoge til det er blevet en blød masse. Tilsæt sukkeret.
  2. Kog syltetøjet til den falder langsom fra ske.
  3. Kom syltetøjet i rene og skoldede glas. Luk til. Opbevares i køleskab.