Brød med brombær og rug
Prøv opskriften på dette skønne brød med brombær og rug, som både er smukt på en buffet og smager fantastisk.
1 stk.
Dej:
- 25 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 1 spsk. olie
- f.eks. nøddeolie eller solsikkeolie
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 2 dl rugflager eller havregryn
- 500 g hvedemel, gerne italiensk
- 100 g brombær
- 3 spsk. sukker
Sådan gør du:
- Dej: Udrør gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, sukker, rugflager og halvdelen af hvedemelet. Lad det stå 10 min. tildækket.
- Tilsæt resten af hvedemelet, og rør dejen godt sammen. Den skal være fugtig, og kan ikke æltes.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.
- Form dejen til et ovalt brød på bagepapir. Lad brødet efterhæve ca. 30 min.
- Fyld: Vend skyllede og afdryppede brombær i sukker, og pres dem ned i dejen flere steder.
- Bag brødet ca. 40-45 min. ved 200 gr. på anden nederste ovnribbe.