Brødæggebægre med cheddar
Overrask familien med sjove brødæggebægere med cheddar. De sjove æggebægere er formet, så der er plads til et æg, og er derudover fyldt med mild cheddar - en skøn tilføjelse til morgenbordet i påsken.
8 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 50 g reven mild cheddar
- 1 spsk. olivenolie
- 550 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00
Desuden:
- 1 sammenpisket æg
- evt. tørret oregano til drys
Sådan gør du:
- Udrør gæren i vandet. Rør æg, salt, cheddar og olivenolie i. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket en times tid.
- Udrul dejen til 8 cirkler ca. 3 cm tykke. Læg dem på bagepapir. Lad dem efterhæve 15 min.
- Lav en fordybning i hver. Pensl brøddene med æg, og drys evt. med oregano. Bag brødene ca. 18 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
- Server brødene med blødkogte æg i.