Brombær-eclairs
Fyld friskbagte og sprøde vandbakkelser med en smuk lilla creme pisket med friske brombær og et pift af limeskal. Glasuren er rørt med brombærpuré, så farven er helt naturlig.
8-10 stykker
Total:1 minutt
Vandbakkelser:
- 1½ dl vand
- 50 g smør
- 2 tsk. sukker
- ¼ tsk. salt
- 150 g hvedemel
- 2 æg
- 150 g friske brombær
- 1 lime (øko)
- 2 dl cremefraiche – 38 %
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk. flormelis
- 50 g brombær
- 1 spsk. limesaft
- 150 g flormelis
- evt. friske brombær
Sådan gør du:
- Vandbakkelser: Kom vand, smør, sukker og salt i en gryde, og giv det et stille opkog, så smørret smelter. Tag gryden af varmen.
- Sigt melet, og hæld det i gryden på én gang. Rør, til melet er helt optaget af væsken, og rør det over varmen i 1-2 min., til det samler sig til en fast og glat dej.
- Hæld dejen over i en skål, og lad den afkøle i ca. 15 min. – til den er ca. 50 grader varm. Tilsæt æggene ét ad gangen. Rør grundigt mellem hvert æg, så dejen bliver blank og glat.
- Fyld dejen i en sprøjtepose med en tylle/hul på ca. 1½ cm, og sprøjt dejen ud i 8-10 kager (ca. 3x10 cm) og med god plads imellem hver.
- Sæt pladen i ovnen ved 200 grader, og bag i 10 min. Skru ned til 180 grader, og bag kagerne i 20-25 min. mere, til de er gyldne, sprøde og gennembagte. Læg kagerne på en rist, flæk dem med en skarp kniv, og lad dem køle helt af.
- Brombærcreme: Skyl og tør brombærrene. Vask limefrugten, og riv skallen fint. Pisk cremefraiche, piskefløde og flormelis til fast skum med en håndmikser. Tilsæt brombær og limeskal, og pisk hurtigt og kort, til bærrene er findelt. Fyld brombærcremen i en sprøjtepose, og sæt den i køleskab.
- Glasur: Mos eller blend brombær med limesaft, og pres puréen gennem en sigte. Tilsæt sigtet flormelis til passende konsistens. Smør glasuren på overstykkerne med en lille palet, og lad den sætte sig.
- Sprøjt brombærcremen på bundstykkerne, og læg overstykkerne med glasur ovenpå. Pynt evt. med friske brombær.