Brownie med brombærcreme og friske bær
De smukke sensommerbær i blåviolette nuancer er dekorative på kagebordet og giver dejlig sødme til kagerne. Her får du opskriften på den bedste brownie med brombærcreme.
10 personer
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade
- 200 g smør
- 3 æg
- 200 g sukker
- 50 g brun farin
- 125 g hvedemel
- ¼ tsk salt
Brombærcreme:
- 100 g brombær
- 50 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 dl piskefløde
Til servering:
- 150 g brombær
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en springform (22 cm diam) med bagepapir. Hak den mørke chokolade, og smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
- Pisk æg og de to slags sukker let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i. Rør hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet.
- Fordel dejen i formen, og bag brownien i ovnen i ca. 25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Sæt kagen på køl, til den er helt kold – gerne til næste dag.
- Brombærcreme: Mos brombærrene med en gaffel, og rør dem sammen med flormelis og vaniljesukker. Pisk fløden til fast skum, og vend forsigtigt brombærmosen i.
- Servering: Anret brownien på et serveringsfad. Fordel brombærcremen på toppen, og pynt med friske brombær og evt. spiseligt guldstøv og røde skovsyreblade.