Brownie med brombærcreme og friske bær

Brownie med brombærcreme og friske bær

De smukke sensommerbær i blåviolette nuancer er dekorative på kagebordet og giver dejlig sødme til kagerne. Her får du opskriften på den bedste brownie med brombærcreme.

10 personer

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 125 g hvedemel
  • ¼ tsk salt

Brombærcreme:

  • 100 g brombær
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde

Til servering:

  • 150 g brombær

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en springform (22 cm diam) med bagepapir. Hak den mørke chokolade, og smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
  2. Pisk æg og de to slags sukker let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i. Rør hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet.
  3.  Fordel dejen i formen, og bag brownien i ovnen i ca. 25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Sæt kagen på køl, til den er helt kold – gerne til næste dag.
  4. Brombærcreme: Mos brombærrene med en gaffel, og rør dem sammen med flormelis og vaniljesukker. Pisk fløden til fast skum, og vend forsigtigt brombærmosen i.
  5. Servering: Anret brownien på et serveringsfad. Fordel brombærcremen på toppen, og pynt med friske brombær og evt. spiseligt guldstøv og røde skovsyreblade.

Tip:

Brombær og mørk chokolade klæder hinanden utroligt godt.