Brownie med fudge
Den enkle brownie fungerer i denne opskrift som bund. På toppen er blød karamelfudge med ristede cashewnødder, så der er lidt at tygge på.
Ca. 20 stk.
Total:1 time
Brownie med fudge
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: ca. 30 min.
- Kogetid: ca. 30 min.
- Hviletid: mindst 1 time
- 200 g mørk chokolade
- 125 g smør
- 2 æg
- 125 g brun farin
- 50 g hvedemel
- Drys:
- 125 g cashewnødder (usaltede)
- Fudge (blød karamel):
- 2 dl piskefløde
- 175 g sukker
- 175 g sirup (ca. 1⅓ dl)
- et lille drys salt
- 175 g smør (koldt)
Sådan laver du brownie med fudge
- Brownie: Hak halvdelen af chokoladen. Smelt den anden halvdel af chokoladen med smør i en skål over vandbad.
- Pisk æg og farin skummende med en håndmikser. Drys mel igennem en si i æggeblandingen, og vend det sammen med en dej-skraber. Rør gradvist den smeltede chokoladeblanding i og derefter den hakkede chokolade.
- Beklæd en bageform (25x15 eller 20x20 cm) med bagepapir. Fordél dejen heri, og glat overfladen med en dejskraber.
- Bag kagen i ca. 30 min. i midten af ovnen ved 175 grader.
- Drys: Rist cashewnødderne gyldne på en bageplade med bagepapir i ovnen i ca. 10 min.
- Fudge: Hæld fløde, sukker, sirup og salt i en stor tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring. Kog uden låg i 20-30 min. Rør jævnligt. Kog til cremet konsistens. Kog, til fudgen er 125 grader varm (brug et sukkertermometer).
- Kom dråber af den rygende varme karamelmasse i koldt vand. De skal kunne formes til en fast kugle, ellers skal karamelmassen koge videre.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt kolde smørklatter. Rør, til smørret er smeltet, og blandingen er jævn.
- Hæld fugdeblandingen over brownien. Lad den størkne lidt, og drys med ristede cashewnødder. Lad kagen hvile i mindst 1 time et køligt sted.
- Skær ud i firkanter på ca. 4x4 cm ved servering.