Brownies med chokolade & pebermynte

Brownies med chokolade & pebermynte

Du kender de klassiske brownies - og sikkert også en masse forskellige varianter af den skønne amerikanske chokoladekage. Så her får du en brownieopskrift med et twist nem lige en brownie med et lag pebermynte og et ekstar lag chokolade på toppen.

10 personer

Total:3 timer

Ingredienser

  • Browniebund:
  • 100 g blødt smør
  • 150 g hakket mørk chokolade
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • Pebermynteblanding:
  • 500 g flormelis
  • 6-7 spsk. kogende vand
  • 2-3 tsk. pebermynteekstrakt
  • Desuden:
  • 200 g mørk chokolade
  • 1 spsk. olie f.eks. mandelolie

Sådan bager du pebermynte-brownies

  1. For en firkantet form 22x22 cm med bagepapir.
  2. Smelt smør og chokolade over vandbad. Rør sukkeret i. Pisk et æg i ad gangen. Rør hvedemel og bagepulver i.
  3. Kom dejen i formen, og bag browniebunden 25 min. på midterste ovnribbe ved 175 gr. Afkøl kagen.
  4. Rør flormelis, vand og pebermynteekstrakt sammen, og fordel den over kagen. Stil kagen i køleskabet ca. 1 time.
  5. Hak chokoladen. Smelt ⅔ af chokoladen over vandbad. Rør resten i, til det er smeltet. Rør olien i. Fordel chokoladen over kagen. Stil kagen i køleskab 1 time.
  6. Skær kagen ud i tern ved servering.
  7. Opbevar rester af kagen tildækket i køleskab.