Brownietærte
Vi har fyldt en sprød valnødde-tærtebund med”browniedej”. Kombinationen af valnødder ogchokolade er perfekt og gør tærten helt overdådig.
1 tærte/ca. 12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 30-60 min.
- Bagetid: 50 min.
- Tærtedej:
- 100 g valnødder
- 150 g mel
- 50 g flormelis
- 100 g koldt smør
- 2-3 spsk iskoldt vand
- Fyld:
- 100 g smør
- 125 g mørk chokolade
- 3 æg
- 250 g sukker (gerne 50:50 hvidt sukker og rørsukker)
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g hvedemel
- 100 g valnødder
- Pynt: evt. mørk chokolade
- Tilbehør: flødeskum eller vaniljeis
- Tærtedej:
- Hak valnøddernemeget fint – gernei en foodprocessor.Bland mel, valnødderog flormelis og hakdet sammen med detkolde smør – gerne i enfoodprocessor. Tilsætiskoldt vand og samlhurtigt dejen. Pak denind og lad den hvile ikøleskab ½-1 time.
- Browniedej
- Smelt smør og chokoladeover vandbad ellerved meget svag varmeog lad det afkøle.Tænd ovnen på 175grader.Pisk æggene sammenmed sukker og vaniljeog tilsæt sigtet mel,chokoladesmørret oggrofthakkede valnødder.
- Rul tærtedejen ud i ½ cm tykkelseog læg den i entærteform eller springform(24-26 cm).
- Fordel brownieblandingenpå tærtedejen og bagtærten ca. 50 min. – tjekmed en tandstikker, omden er gennembagt, ogstil tærten til afkølingpå en rist.Pynt evt. med høvlet,hakket eller smeltetchokolade.Nyd tærten i små stykkermed flødeskumeller vaniljeis.