Brownietærte

Brownietærte

Vi har fyldt en sprød valnødde-tærtebund med”browniedej”. Kombinationen af valnødder ogchokolade er perfekt og gør tærten helt overdådig.

1 tærte/ca. 12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 30-60 min.
  • Bagetid: 50 min.
  • Tærtedej:
  • 100 g valnødder
  • 150 g mel
  • 50 g flormelis
  • 100 g koldt smør
  • 2-3 spsk iskoldt vand
  • Fyld:
  • 100 g smør
  • 125 g mørk chokolade
  • 3 æg
  • 250 g sukker (gerne 50:50 hvidt sukker og rørsukker)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g hvedemel
  • 100 g valnødder
  • Pynt: evt. mørk chokolade
  • Tilbehør: flødeskum eller vaniljeis

  1. Tærtedej:
  2. Hak valnøddernemeget fint – gernei en foodprocessor.Bland mel, valnødderog flormelis og hakdet sammen med detkolde smør – gerne i enfoodprocessor. Tilsætiskoldt vand og samlhurtigt dejen. Pak denind og lad den hvile ikøleskab ½-1 time.
  3. Browniedej
  4. Smelt smør og chokoladeover vandbad ellerved meget svag varmeog lad det afkøle.Tænd ovnen på 175grader.Pisk æggene sammenmed sukker og vaniljeog tilsæt sigtet mel,chokoladesmørret oggrofthakkede valnødder.
  5. Rul tærtedejen ud i ½ cm tykkelseog læg den i entærteform eller springform(24-26 cm).
  6. Fordel brownieblandingenpå tærtedejen og bagtærten ca. 50 min. – tjekmed en tandstikker, omden er gennembagt, ogstil tærten til afkølingpå en rist.Pynt evt. med høvlet,hakket eller smeltetchokolade.Nyd tærten i små stykkermed flødeskumeller vaniljeis.