Brunch opskrift 500 kr.: Æg i cocotte og blåskimmel med honning

Brunch 500 kr.: Æg i cocotte og blåskimmel med honning

En dejlig og nem måde at lave æg på – husk blot på at de endelig ikke må få for meget, så bliver de hårde og kedelige. Blåskimmel og pærer er en klassisk kombination, og det er der selvfølgelig en grund til, for de to smage klæder hinanden ualmindelig godt.

4

Ingredienser

  • ÆG I COCOTTE MED BACON OG SOLTØRREDE TOMATER
  • 4 små cocotter eller muffinsforme
  • ca. 150 g bacon i tern
  • 50 g blødt smør
  • 8 æg (Beregn 2 æg pr. person)
  • 4 spsk piskefløde
  • 2-3 spsk soltørrede tomater
  • evt. lidt friskklippet purløg
  • salt og friskkværnet peber
  • BLÅSKIMMEL MED HONNING-ROSMARINSTEGTE PÆRER
  • 2 mellemstore pærer, ikke for modne, men ej heller helt hårde
  • 2 spsk smør
  • 3-4 spsk flydende honning
  • 2-3 kviste frisk rosmarin.
  • ca. 150 g kraftig, blød gorgonzola eller anden god blåskimmelost

Sådan laver du brunch

  1. ÆG I COCOTTE MED BACON OG SOLTØRREDE TOMATER
  2. Tænd ovnen på 180 grader. Fyld ca. 2 cm vand op i en bradepande, der er stor nok til, at der er plads til alle formene. Steg baconternene let gyldne på en pande – de skal blot have lidt farve. Smør formene med smør, og slå æggene ud i hver sin cocotte/muffinsform. Tilsæt en spsk piskefløde og drys med soltørrede tomater og en de stegte bacontern.
  3. Placér cocotterne/formene i bradepanden, og sæt den forsigtigt ind i ovnen. Bag i ca. 8-10 min til hviden er fast og blommen stadig blød. Servér med det samme.
  4. BLÅSKIMMEL MED HONNING-ROSMARINSTEGTE PÆRER
  5. Skær pærerne i tynde både og fjern kernehuset. Smelt smør og honning på en pande, tilsæt rosmarinen og steg pærerne ved mellemhøj varme til de er møre og gyldne. Tag dem af varmen og servér dem lune eller ved stuetemperatur til osten. Server med godt brød eller en sprød rugkiks til.