Brunch 500 kr.: yoghurt og nøddecreme
En nem måde at servere din yoghurt på, og så smager det ganske vidunderligt. Og en vidunderlig nutella-lignende sag, blot uden chokolade men med en ren og intens smag af hasselnødder.
4
Ingredienser
- DRÆNET YOGHURT MED KANELRISTEDE NØDDER OG ÆBLER I TERN
- 1-2 spsk smør
- 3 spsk sukker
- ca. 200 g blandede nødder og kerner, mandler, hasselnødder og solsikkekerner
- ca. 1 tsk stødt kanel
- 1-2 faste, syrlige æbler i små tern
- drænet yoghurt
- HJEMMELAVET NØDDECREME
- 200 g afskallede hasselnødder, alternativt med skal, så skal skallerne blot gnides grundigt af efter de er blevet ristede.
- 150 g sukker
- 1-2 spsk neutral olie
Sådan laver du brunch
- DRÆNET YOGHURT MED KANELRISTEDE NØDDER OG ÆBLER I TERN
- Smelt smør og sukker på en pande. Tilsæt nødder, kerner og kanel. Lad nødderne riste over mellemhøj varme, indtil de begynder at dufte og sukkeret karamelliserer.
- Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Bræk dem evt. fra hinanden, hvis de er klumpet for meget sammen.
- Fordel yoghurt i glas. Kom æbleternene over og top med de sprøde kanel-karamelliserede nødder.
- HJEMMELAVET NØDDECREME
- Tænd ovnen på 180 grader og anbring nødderne på en bradepande med bagepapir. Rist nødderne i ca. 8 min til de begynder at dufte kraftigt, og er gyldenbrune i farven. Er der skaller på, så gnub meget af skallen af som du kan, mens nødderne er varme. Brug evt. handsker.
- Blend de afskallede nødder med sukkeret i en blender. Når nødderne er helt fintblendede, tilsætter du olien. Bliv ved med at blende, indtil massen bliver flydende. Hæld nøddecremen på skoldede glas og opbevar den køligt.
- Nøgleord til denne opskrift: brunch, yoghurt, nøddecreme, nødder, opskrift.