Brunkager

Brunkager med pomerans og potaske

Brunkager kan laves i forskellige varianter. Her får du en opskrift på brunkager med pomerans og potaske.

(ca. 125 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hviletid: 1 døgn
  • Bagetid: 5-6 min.
  • Opbevares i dåse.
  • Ingredienser:
  • 125 g smør
  • 60 g lys sirup
  • 125 g brun farin
  • 1 tsk potaske
  • ½ spsk koldt vand
  • 1½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 25 g pomerans (finthakket)
  • 50 g mandler (finthakkede)
  • 250 g (4 dl) mel

  1. Kom smør, sirup og brun farin i en gryde og lad det smelte ved svag varme.
  2. Udrør potaske i koldt vand. Bland krydderier, pomerans og mandler i melet.
  3. Rør det i smør- sukker-massen sammen med udrørt potaske.
  4. Ælt dejen sammen og tril den til lange ruller, 5 cm i diam. Sæt dem koldt til næste dag.
  5. Skær dem i tynde skiver og læg dem på bagepladen med bagepapir. Bag kagerne ved 200 grader i 5-6 min.
  6. Kagerne holder sig bedst sprøde i dåser med tætsluttende låg.