Bruschetta med krydret rejesalat
Spændende og anderledes bruschetta med rejesalat
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 5 min.
- Ikke fryse-egnet
- 400-500 g rejer
- 6-12 skiver lyst brød
- Dressing:
- 30 g soltørrede tomater
- 3 dl kogende vand
- 25 g mandler eller hasselnødder
- 1 fed hvidløg
- ½ frisk chili
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 1 spsk vineddike eller citronsaft
- salt og peber
- 2 spsk hakket basilikum eller persille
- Læg de soltørrede tomater i en skål og overhæld med kogende vand. Lad dem trække min. 20 min.
- Rist mandler eller nødder på en pande 2-4 min. og hak dem i en foodprocessor. Tilsæt hvidløg, afdryppede tomater samt fintsnittet chili (uden frø og mellemvægge). Kør det jævnt og tilsæt olivenolie og tomatvæde til passende konsistens. Smag til med vineddike eller citronsaft, salt og peber.
- Vend afdryppede rejer i dressingen og tilsæt finthakket basilikum eller persille. Anret på ristet brød og pynt evt. med basilikum eller persille.