Bruschetta
4
Ingredienser
- Rest: Daggammelt brød, pesto (købt eller hjemmelavet), diverse grønt som fyld
- Brød
- 4 -8 ret tykke skiver brød, gerne groft
- olie
- hvidløg
- tomatfyld eller squash/peberfrugtfyld
- 2 -4 tomater afhængig af størrelsen
- salt og friskkværnet peber
- evt. 2-4 spsk pesto
- olivenolie
- Squash/peberfrugt-fyld
- ½ squash
- 1 rød eller gul peberfrugt
- Lidt chili
- 1 spsk olivenolie
- Evt. lidt knust spidskommen
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. 100 g feta eller frisk gedeost.
Sådan gør du
- Brød:
- 1. Rist brødskiverne på en rist i ovnen ved 225 grader i ca. 5 minutter. Gnid de varme brødskiver med hvidløg eller pensl brødene med olie med hvidløg. Grill dem gyldne øverst i ovnen, eller steg dem på en pande. For at lave lækre, gratinerede ostebrød, drysses brødene blot med lidt ost og gratineres i ovnen.
- Tomatfyld:
- 1. Skær tomaterne i små tern og rør dem sammen med salt, peber og krydderurter. Tilsæt lidt olivenolie.
- 2. Smør brødet med pesto og læg tomatblandingen på brødet.
- Peberfrugt- og squashfyld:
- 1. Skær squash i ½ cm tykke skiver. Rens peberfrugten og skær den i tynde strimler på langs.
- 2. Varm olien op med chili og steg squash og peberfrugt, til de bliver bløde – de må ikke tage farve.
- 3. Krydr med spidskommen, salt og peber. Dæmp varmen og lad det stå og simre lidt.
- 4. Fordel peberfrugten på brødskiverne og smuldr evt. feta eller frisk gedeost over.
- TIP: En rest af pesto kan sagtens fryses ned og derved holde sig til næste gang, der er brug
- for et pift i maden – eksempelvis til bruschetta. Har man ikke en rest pesto, kan man i stedet bruge
- hakkede krydderurter, som persille, basilikum eller oregano.