Bruchetta opskrift

Bruschetta

4

Ingredienser

  • Rest: Daggammelt brød, pesto (købt eller hjemmelavet), diverse grønt som fyld
  • Brød
  • 4 -8 ret tykke skiver brød, gerne groft
  • olie
  • hvidløg
  • tomatfyld eller squash/peberfrugtfyld
  • 2 -4 tomater afhængig af størrelsen
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. 2-4 spsk pesto
  • olivenolie
  • Squash/peberfrugt-fyld
  • ½ squash
  • 1 rød eller gul peberfrugt
  • Lidt chili
  • 1 spsk olivenolie
  • Evt. lidt knust spidskommen
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. 100 g feta eller frisk gedeost.

Sådan gør du

  1. Brød:
  2. 1. Rist brødskiverne på en rist i ovnen ved 225 grader i ca. 5 minutter. Gnid de varme brødskiver med hvidløg eller pensl brødene med olie med hvidløg. Grill dem gyldne øverst i ovnen, eller steg dem på en pande. For at lave lækre, gratinerede ostebrød, drysses brødene blot med lidt ost og gratineres i ovnen.
  3. Tomatfyld:
  4. 1. Skær tomaterne i små tern og rør dem sammen med salt, peber og krydderurter. Tilsæt lidt olivenolie.
  5. 2. Smør brødet med pesto og læg tomatblandingen på brødet.
  6. Peberfrugt- og squashfyld:
  7. 1. Skær squash i ½ cm tykke skiver. Rens peberfrugten og skær den i tynde strimler på langs.
  8. 2. Varm olien op med chili og steg squash og peberfrugt, til de bliver bløde – de må ikke tage farve.
  9. 3. Krydr med spidskommen, salt og peber. Dæmp varmen og lad det stå og simre lidt.
  10. 4. Fordel peberfrugten på brødskiverne og smuldr evt. feta eller frisk gedeost over.
  11. TIP: En rest af pesto kan sagtens fryses ned og derved holde sig til næste gang, der er brug
  12. for et pift i maden – eksempelvis til bruschetta. Har man ikke en rest pesto, kan man i stedet bruge
  13. hakkede krydderurter, som persille, basilikum eller oregano.