Skal jeg bruge en særlig slags hvedemel?
Du kan sagtens bruge helt almindelig hvedemel til dine brusebadsboller.
Kan man bruge andet end hvedemel?
Du kan godt tilsætte andre former for mel som fx. grahamsmel, pizzamel, durummel eller rugmel, men pas på, at dejen ikke bliver for fast og tung i det. Dejen står og hæver hele nat, og melet suger meget af væsken fra dejen. Dette gælder også, hvis du vælger at tilsætte havregryn.
Kan man komme bolledejen i fryseren?
Nej, det kan man ikke, men du kan sagtens bage bollerne og fryse dem ned, når de er bagt. Så skal du blot lune dem, når du tager dem op ad fryseren. Dermed forlænger du bollernes levetid endnu længere.
Skal der sukker i brusebadsboller?
Mange bolleopskrifter indeholder typisk lidt sukker. Men det er ikke nødvendigt at putte sukker i dine brusebadsboller. Er du til en mere sød brusebadsbolle, kan du overveje at bage denne skønne opskrift med marcipan og mørk chokolade, som smager fantastisk.
Kan man kun bruge bollerne til morgenmad?
Selvom bollerne smager vidunderligt, som de er; nybagte med lidt smør på toppen, så kan du også bruge dem til dagens andre måltider fx. i madpakken, på frokostbordet og som tilbehør til aftensmaden. Bollerne kan godt blive flade og store i det, fordi de flyder lidt ud på bagepapiret, og det gør dem ekstragode til madpakken som sandwichboller med plads til ekstrameget fyld. Bollerne er også rigtig gode som tilbehør til gryderetter, supper og salater.
Kan man bruge dejen til brusebadsboller til et madbrød?
Ja, det kan du godt. I stedet for at dele dejen op og lave boller, så tag dejen og hæld den over i et godt smurt ildfast fad eller en lille bradepande. Fordel dejen i fadet - evt. med lidt olie på fingrene, så den glider nemmere. Prik nogle huller med fingrene i toppen, som hvis du skulle lave et foccacia, stænk med rigelig olivenolie og drys med flagesalt. Så har du nemt og enkelt tryllet dine boller om til et lækker madbrød. Vil du gå all in, kan du vælge at stikke hvidløgsfed, halve cherrytomater eller oliven ned i brødet og drysse med krydderier til sidst. Bag dit madbrød i den varme ovn i 20-25 minutter.
Kan man lave bollerne med bagepulver?
Nej, du kan ikke bage langtidshævede boller med bagepulver, men du kan sagtens bage andre lækre og nemme boller med bagepulver, der ikke skal hæve. Hvis du gerne vil bage boller, men hverken har tid eller lyst til at vente på, at dejen hæver færdig, eller du er løbet tør for gær, så fortvivl ej. For du kan sagtens bage boller uden gær. Her får du tre lækre opskrifter på hurtige, hjemmebagte boller fra Hendes Verden, der er bagt med bagepulver: Sådan bager du boller uden gær: Få 3 lækre opskrifter