Budding med kanel og karamel

Budding med kanel og karamel

Dessertenkan også nydes udendet sprøde karamellågmed en skefuld flødeskumi stedet. Du kan også lavekaramellen ved siden af på enpande og dryppe denpå cremen lige indenservering.

6 skåle

Ingredienser

  • 6 æggeblommer
  • 1 dl rørsukker
  • 2 stængler kanel
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • skal af ½ usprøjtet appelsin
  • ½ liter sødmælk
  • 50 g sukker
  • Pynt:
  • Friske bær

  1. Pisk æggeblommerne og sukker med en håndmikser, til det er lyst og cremet. Tilsæt kanelstængler, fintrevet citron- og appelsinskal samt mælk. Opvarm blandingen over svag varme under konstant omrøring, indtil grydens indhold får en cremet konsistens.
  2. Fjern gryden fra varmen, og tag kanelstænglerne op. Fordel cremen i 6 ildfaste små skåle. Lad cremen blive helt kold i køleskab.
  3. Drys sukker i skålene, og placer dem under grillen på øverste rille i ovnen ca. 5 min., til sukkeret karamelliserer. Du kan også bruge en gasbrænder.
  4. Serveres straks sammen med lidt friske bær.