Budding med kanel og karamel
Dessertenkan også nydes udendet sprøde karamellågmed en skefuld flødeskumi stedet. Du kan også lavekaramellen ved siden af på enpande og dryppe denpå cremen lige indenservering.
6 skåle
Ingredienser
- 6 æggeblommer
- 1 dl rørsukker
- 2 stængler kanel
- skal af ½ usprøjtet citron
- skal af ½ usprøjtet appelsin
- ½ liter sødmælk
- 50 g sukker
- Pynt:
- Friske bær
- Pisk æggeblommerne og sukker med en håndmikser, til det er lyst og cremet. Tilsæt kanelstængler, fintrevet citron- og appelsinskal samt mælk. Opvarm blandingen over svag varme under konstant omrøring, indtil grydens indhold får en cremet konsistens.
- Fjern gryden fra varmen, og tag kanelstænglerne op. Fordel cremen i 6 ildfaste små skåle. Lad cremen blive helt kold i køleskab.
- Drys sukker i skålene, og placer dem under grillen på øverste rille i ovnen ca. 5 min., til sukkeret karamelliserer. Du kan også bruge en gasbrænder.
- Serveres straks sammen med lidt friske bær.