Burgerboller: Sådan laver du dem
Sådan bager du lækre bløde burgerboller til hamburgere eller sandwich - Katrine Klinken guider dig her:
8 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hævetid: ca. 1 1/2 time
- Bagetid: ca. 15 min.
- 25 g/1/2 pakke gær
- 4 dl lunkent vand
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. groft salt
- 2 tsk. tsk. sukker eller 1 tsk. honning
- ca. 650 g hvedemel
- Pensling: 1 æg
- Drys: 2-3 spsk. sesamfrø
- Smuldr gæren ud i en blanding af vand og olie. Pisk sammen med salt og sukker eller honning.
- Tilsæt gradvist mel og rør til dejen kan æltes. Ælt dejen blank og smidig.
- Lad dejen hæve 1/2 time.
- Slå dejen ned, og form den til store flade boller. Sæt dem på bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve i 45 min.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Sæt dem i en 225 grader varm ovn. Bag ca. 15 min. Afkøl på bagerist.