Butter chicken
4
Ingredienser
- Butter chicken
- 1 god kylling af ca. 2 kg
- 3 dl drænet yoghurt
- ½ tsk salt
- 3-4 fed hvidløg, skåret i skiver
- 1½ spsk ingefær, revet
- ½ tsk stødt koriander
- ½ tsk stødt spidskommen
- 1 tsk garam masala
- ¼ tsk stødt gurkemeje
- ¼ tsk knust chili
- ½ lime – saften heraf
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg
- ¼ tsk tandoori-krydderi
- ½ tsk paprika
- 1 dåse hakkede, flåede tomater
- 50 g smør
- ½ dl piskefløde.
- Tilbehør: kogte ris
Sådan gør du
- Kyllingen renses for evt. indmad og parteres i 8 stykker. Træk skindet af kyllingestykkerne.
- Den drænede yoghurt røres sammen med salt, hvidløg, ingefær, koriander, spidskommen, garam masala, gurkemeje, chili og limesaft. Kom yoghurt-marinaden over kyllingestykkerne, og rør godt rundt. Sæt kødet i køleskabet nogle timer – og meget gerne til dagen efter, hvis du har tid til det. Jo længere kødet trækker, jo bedre bliver retten.
- Kom lidt olie i en gryde og brun de yoghurt-marinerede kyllingestykker på alle sider. Tilsæt marinaden som er tilbage i skålen – læg låg på gryden, og lad det simre ved jævn varme 35-40 min, indtil kyllingestykkerne er gennemstegte. Vend kyllingestykkerne et par gange undervejs.
- Pil og hak løget, og skær det i små tern. Steg løgene møre i lidt olivenolie ca. 5 min, tilsæt lidt tandoori-krydderi, paprika og hakkede, flåede tomater og lad det simre 5-8 min. Krydr med salt og peber, og rør det bløde smør heri. Lad det simre 1 min og tilsæt så piskefløde, og rør det rundt. Kom saucen op i gryden til kylling, saft og yoghurt-marinaden, og bland det godt sammen. Krydr med salt, peber og limesaft, og opvarm det hurtigt, og servér med kogte ris.