Butter Chicken opskrift

Butter chicken

4

Ingredienser

  • Butter chicken
  • 1 god kylling af ca. 2 kg
  • 3 dl drænet yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 3-4 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 1½ spsk ingefær, revet
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • ¼ tsk stødt gurkemeje
  • ¼ tsk knust chili
  • ½ lime – saften heraf
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • ¼ tsk tandoori-krydderi
  • ½ tsk paprika
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • 50 g smør
  • ½ dl piskefløde.
  • Tilbehør: kogte ris

Sådan gør du

  1. Kyllingen renses for evt. indmad og parteres i 8 stykker. Træk skindet af kyllingestykkerne.
  2. Den drænede yoghurt røres sammen med salt, hvidløg, ingefær, koriander, spidskommen, garam masala, gurkemeje, chili og limesaft. Kom yoghurt-marinaden over kyllingestykkerne, og rør godt rundt. Sæt kødet i køleskabet nogle timer – og meget gerne til dagen efter, hvis du har tid til det. Jo længere kødet trækker, jo bedre bliver retten.
  3. Kom lidt olie i en gryde og brun de yoghurt-marinerede kyllingestykker på alle sider. Tilsæt marinaden som er tilbage i skålen – læg låg på gryden, og lad det simre ved jævn varme 35-40 min, indtil kyllingestykkerne er gennemstegte. Vend kyllingestykkerne et par gange undervejs.
  4. Pil og hak løget, og skær det i små tern. Steg løgene møre i lidt olivenolie ca. 5 min, tilsæt lidt tandoori-krydderi, paprika og hakkede, flåede tomater og lad det simre 5-8 min. Krydr med salt og peber, og rør det bløde smør heri. Lad det simre 1 min og tilsæt så piskefløde, og rør det rundt. Kom saucen op i gryden til kylling, saft og yoghurt-marinaden, og bland det godt sammen. Krydr med salt, peber og limesaft, og opvarm det hurtigt, og servér med kogte ris.