salat

Byens bedste avokadosalat med kål og linser

Kan du spise dig til mere energi og livsglæde? Ja, hvis du vælger de rigtige råvarer. Ernæringsekspert Louise Bruun arbejder efter overbevisningen om at mad gør glad, og her laver hun en salat, du kan spise dig mæt og glad i.

4

Ingredienser

  • 250 g belugalinser
  • 5 rå rosenkål skåret helt fint
  • 2 avokadoer skåret groft
  • 1 bundt grofthakket purløg
  • DRESSING
  • 4 spsk olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk sennep
  • 2 spsk æbleeddike
  • Havsalt

Sådan gør du:

  1. Kog linserne som anvist på posen, i ca. 20 min. Bland ingredienserne til dressingen, hæld den over de kogte linser, som så står og trækker alle smagsstofferne til sig, mens de køler af.
  2. Halver avokadoen, fjern stenen og skær i mundrette bidder.
  3. Når linserne er kølet af, drysser du den fintsnittede rosenkål og avokado ud over og til sidst purløg.
  4. TIP! Belugalinser fås i de fleste større supermarkeder. Du kan også bruge grønner eller orange linser i den lækre salat. Husk at holde øje med kogetiden.